Prizmabet Futbol dünyası Antalya’da buluştu

Dünya Kupası ortası nedeniyle orta verilen liglerde birçok kulüp hazırlıklarını Antalya’da sürdürdü.


Prizmabet 

Elverişli iklimi ve tesisleriyle spor turizmi potansiyeli yüksek destinasyonlar ortasında yer alan Antalya, 2022 FIFA Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen ortada, birçok yabancı futbol kulübünün kamp adresi oldu.

Yaz periyodunda denizi, kumu, güneşi, tarihi yapıları, lüks tesisleri hasebiyle milyonlarca turisti ağırlayan Antalya, kış aylarında da spor turizmiyle hareketli günler geçiriyor.

Antalya, 2022 FIFA Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen ortada, birçok ülkeden futbol kulüplerinin kamp merkezi olarak öne çıkıyor.

İngiltere Premier Lig’den Crystal Palace, İtalya 1. Futbol Ligi’nde (Serie A) önder pozisyonda bulunan Napoli, bu liglerden Antalya’da kamp yapan birinci ekipler oldu.

Fransa Lig 1’den Toulouse, İtalya Serie A takımlarından Salernitana, Belçika 1. Lig kadrolarından Charleroi ve Westerlo, Hollanda 1. Lig temsilcisi Fortuna Sittard, İngiltere Championship gruplarından Hull City, İsrail’den Maccabi Tel-Aviv, Suudi Arabistan grubu El Batin, Arnavut Ligi takımı Partizani, Letonya kulübü Liepaja da kış kampı için Antalya’yı seçti.

Yabancı kulüplerin kafileleri, Antalya’da karşılaştıkları tesisler ve konakladıkları otellerdeki imkanlara hayran kaldı. Türk yemeklerini de çok beğenen konuk takımlar, Antalya’da uygun kamp imkanlarından ötürü memnunluk yaşıyor.

Spor Toto Harika Lig’den Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Medipol Başakşehir, Trabzonspor, Demir Küme Sivasspor, Bitexen Giresunspor, HangiKredi Ümraniyespor, Otomobilim.com Konyaspor, Adana Demirspor, Gaziantep FK, Yukatel Kayserispor, Atakaş Hatayspor, MKE Ankaragücü, VavaCars Fatih Karagümrük de Dünya Kupası ortasında kamp için Antalya’da buluştu.

Üst liglerin yanı sıra alt lig gruplarıyla birlikte Antalya’da şu an 100’ün üzerinde kadro kamp yaparken, futbolda alt liglerde devre ortaları başladığında mart ayı sonuna kadar bu sayının 2 bini bulacağı tabir ediliyor.

Kentteki 934 spor tesisinden 200’ü futbol sahası

Dört mevsim spor yapılmasına elverişli iklim şartlarına, kaliteli otel ve alanlara sahip Antalya’da, 185’i kamu kurumlarına, 749’u özel bölüme ilişkin 934 spor tesisi bulunuyor.

Kentteki FIFA standartlarındaki 200 futbol alanını, 500 grup birebir kamp periyodunda kullanabiliyor.

Antalya Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Yavuz Gürhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin birçok ögesi içinde barındıran eşsiz destinasyonlardan biri olduğunu söyledi.

Güçlü bir altyapıya sahip Antalya’nın kış döneminde spor turizmiyle hareketlendiğini belirten Gürhan, “Tesis manasında güçlü bir iliz. Spor tesislerinden 200’ü futbol alanı. 500’ün üzerinde tenis kortumuz var. Belek Turizm Merkezi’miz de lüks otelleri, memleketler arası standartlardaki spor tesisleriyle öne çıkıyor.” diye konuştu.

“Futbol turizminde bu sene rekor bekliyoruz”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Spor Turizmi İhtisas Lideri Recep Şamil Yaşacan ise futbol kadrosu kamplarının Dünya Kupası nedeniyle erken başladığını lisana getirdi.

Türkiye’nin spor turizmi potansiyelinin yüksek olduğunu söz eden Yaşacan, şunları kaydetti:

“İngiltere ve İtalya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden futbol ekipleri kentimizde kampa girdi. Premier Lig’den birinci sefer Crystal Palace, Serie A’dan birinci kez Napoli Antalya’da kupa ortasını kıymetlendiriyor. Futbolda çok hareketli bir dönem oluyor. Lojistik olarak bölgemiz, otellerimiz, alanlarımız çok yeterli olduğu için Antalya tercih edilen merkez oldu. Futbol turizminde bu sene rekor bekliyoruz.”

Takımların kamp yaptığı bölgeler

Kamp için Antalya’yı tercih eden ve öne çıkan ekiplerin hazırlıklarını sürdürdüğü bölgeler şöyle:

Napoli: Regnum Carya / Belek Turizm Merkezi

Crystal Palace: Regnum Carya / Belek Turizm Merkezi

Hull City: Regnum Carya / Belek Turizm Merkezi

Toulouse: Kempinski / Belek Turizm Merkezi

Salernitana: Maxx Royal / Belek Turizm Merkezi

Charleroi: Kamelya Selin / Manavgat

Westerlo: Titanic Mardan Palace / Kundu

Fortuna Sittard: Titanic Deluxe / Belek Turizm Merkezi

Maccabi Tel-Aviv: Kaya Palazzo / Belek Turizm Merkezi

Liepaja: Titanic Deluxe / Belek Turizm Merkezi

Beşiktaş: Gloria Sports Arena / Belek Turizm Merkezi

Fenerbahçe: Gloria Verde / Belek Turizm Merkezi

Galatasaray: Cullinan / Belek Turizm Merkezi

Medipol Başakşehir: Maxx Royal / Belek Turizm Merkezi

Trabzonspor: Rixos Premium / Belek Turizm Merkezi

Adana Demirspor: Titanic Mardan Palace / Kundu

Otomobilim.com Konyaspor: Cornelia Diamond / Belek Turizm Merkezi

Atakaş Hatayspor: Calista / Belek Turizm Merkezi

Bitexen Giresunspor: Titanic Deluxe / Belek Turizm Merkezi

Demir Küme Sivasspor: Calista / Belek Turizm Merkezi

Gaziantep FK: Sueno / Belek Turizm Merkezi

HangiKredi Ümraniyespor: Sueno / Belek Turizm Merkezi

MKE Ankaragücü: Titanic Beach Lara / Güzeloba

VavaCars Fatih Karagümrük: Sueno / Belek Turizm Merkezi

Yukatel Kayserispor: Titanic Deluxe / Belek Turizm Merkezi