Polygon Labs’den SEC’in Menkul Kıymet Tanımına Cevap
Polygon Labs, SEC’in MATIC’in bir menkul kıymet olduğu iddialarına yanıt verdi.
Polygon Labs, SEC’in MATIC’in bir menkul kıymet olduğu iddialarına yanıt verdi.
Şirket, MATIC’i geniş çapta kullanılabilir hale getirme çabalarının ABD’yi hedeflemediğini savundu. Polygon Labs, ABD dışında konuşlandırıldığını ve ağı destekleyen küresel bir topluluğa odaklandığını belirtiyor.
Polygon Labs’ten MATIC’e İlişkin Açıklamalar
Polygon Labs, MATIC’in Polygon teknolojisinin bir parçası olduğunu ve ağın güvenli olduğunu, bugüne kadar olduğu gibi ilerleyen süreçte de güvenli kalacağını vurguluyor. Ayrıca, Polygon Blockchain’in geliştirme ve büyüme ekibi, MATIC’in geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanılabilir hale getirildiğini ve eylemlerinin ABD’yi hedeflemediğini ifade ediyor.
Bu yorumlar, SEC’in belirli kripto paraları ve token’ları menkul kıymet olarak adlandırmasının sonucu olarak Solana’nın SOL’u ve Cardano’nun ADA’sına yönelik desteğin de çekildiği fintech ticaret uygulaması Robinhood tarafından uygulanan kararı takip ediyor. SEC, dünyanın en büyük kripto borsası Binance’e karşı açtığı davada MATIC ve diğer 11 token’ı açıkça menkul kıymet olarak adlandırdı.
Bununla birlikte, Binance USD, BNB, Solana’nın SOL’u, Cardano’nun ADA’sı, Filecoin’in FIL’i, Cosmos Hub’ın ATOM’u, The Sandbox’ın SAND’si, Decentraland’ın MANA’sı, Algorand’ın ALGO’su, Axie Infinity’nin AXS’i ve Coti’nin COTI’si gibi diğer bazı kripto paralar da düzenleyici tarafından menkul kıymet olarak nitelendirildi.