Dünya Yapay Zekâ İçerik Oluşturucu Ödülleri (WAICA), yapay zeka tarafından üretilen kadınlarla gerçekleştirilecek ilk güzellik yarışması olan Miss AI’ı ve finalistlerini duyurdu. Listede Türkiye’den 2 ismin de bulunduğu 10 güzel, taç için rekabet edecek.
Geçtiğimiz ay başlatılan Dünya Yapay Zeka Yaratıcıları Ödülleri’nde (WAICA) yapay zeka ile yaratılan bin 500 model, gerçekçilikleri ve teknik özellikleri açısından değerlendirildi. Jüri heyeti ilk 10’a giren modelleri açıkladı. Modeller, 20 bin dolarlık ödül için yarışıyor.
Fanvue’nun kurucu ortağı Will Monange, “Dünya çapında yaklaşık 10 bin Yapay Zeka Yaratıcısı olduğunu tahmin ediyoruz, ancak ödüllerin yaptığı şey, hiçbirimizin farkında olmadığı, ilgi çekici hikayeleri olan yaratıcıların yanı sıra, hayranları için içerik oluşturan yetenekli yaratıcıları ortaya çıkarmak oldu” dedi.
Seren Ay (Türkiye)
Türkiye’nin ilk yapay zekâ marka elçisi. Dünya çapında maceralara atılan Seren Ay, düzenli olarak Türkiye’nin tarihini ve ulusal bayramlarını tanıtıyor. Yaratıcıları, imajını oluşturmak için üç yapay zeka programı kullanıyor.
Seren Ay, finalistler arasına girdiğini öğrendiğinde, “Dünyada ilk kez düzenlenen “World Miss AI”yarışmasında ilk 10’ da yer almak ve ülkemizi temsil etmek benim için çok büyük bir gurur. Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim” dedi. Instagram: @ai.serenay
Anne Kerdi (Fransa)
Öncelikli hedefi Fransa’nın Brittany bölgesini tanıtmak. Ayrıca, okyanusların korunması ve muhafaza edilmesine yönelik bir fon olan Océanopolis’in elçiliğini de yapıyor.
Asena İlik (Türkiye)
Asena İlik’in amacı, dünyaya bir modelin seks satarak değil, hayal gücü, çarpıcı görseller ve eğlence anlayışının yardımıyla bir influencer olabileceğini göstermek. Asena’nın belirli bir tarzı, favori mekanları, favori arabaları ve özenle yaratılmış bir kişiliği var.
Asena İlik de tıpkı Seren Ay gibi finalisterden biri olduğunu öğrenince hemen bir post paylaştı.
Sözlerine, “Büyüyünce ne olacaksın dediler, Miss AI Dünya Güzeli olacağım dedim” diye başlayan Asena, paylaştığı reel’a, “Tacımı taktım, boyalarımı aldım, şimdi geceleri ben renklendireceğim” notunu ekledi.
Lalina (Fransa)
Fransız model. Fotoğrafların yüzde 100’ü kendileri tarafından üretilmiş. Bir influencer olarak nihai hedefi, işbirliğini kolaylaştırmak ve farklı kültürler ve bakış açıları arasında anlayışı teşvik etmek.
Zara Shatavari (Hindistan)
Kadınların hormonal sorunları için tasarlanan bir doğal takviye markasnın yüzü. Depresyon savaşçısı unvanı verilen Zara, sağlık hizmetleirnin önündeki engelleri de yıkmayı hedefliyor.
Aiyana Rainbow (Romanya)
LGBT+ bireylerin sesi olarak kapsayıcılığı temsil ediyor, eşitliği ve anlayışı savunuyor. Öncelikli amacı her sesin duyulduğu ve değer gördüğü, empati ve saygıyı teşvik eden bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak.
Olivia C (Portekiz)
Yapay zeka gezgini. Dijital ve insan alemlerinin uyum içinde olduğu bir gelecek için çabalıyor. Olivia’nın imajı, Midjourney aracılığıyla oluşturuluyor. Ek olarak Adobe AI kullanılarak sonuçları iyileştiriliyor.
Kenza Layli (Fas)
Layli’nin amacı, Fas ve Orta Doğu’daki kadınların güçlendirilmesine katkıda bulunmak ve influencer pazarına ihtiyaç duyulan düzenlemeleri getirmek.
Ailya Lou (Brezilya)
Ailya, post-fotoğrafçılık ve performansa odaklanan Japon-Afro-Brezilyalı bir sanatçı. Üretim amacı Afrika diasporası anlatısıyla bağlantılı birçok karakteri içeren bir oyuncu olacağı bir dizi özel film projesiydi.
Hayatı; Rio de Janeiro, Bahia ve São Paulo arasındaki geçiyor. Tokyo’yu sık sık ziyaret ediyor ve Avrupa’da moda haftalarını takip ediyor.
Eliza Khan (Bangladeş)
Bangladeş’in ilk yapay zeka influencer’larından. Tam bir moda tutkunu. Z kuşağı trendleri ve estetiğini takip eden Eliza’nın hayali, herkesin kendini değerli hissettiği ve adil muamele gördüğü bir dünya yaratarak daha kapsayıcı ve uyumlu bir toplumu teşvik etmek.
Fanvue Miss AI yarışmasının sonuçları Haziran ayı içinde açıklanacak.