Şenol Güneş’ten maç sonu açıklaması: “Sorumlusu benim”

ŞENOL GÜNEŞ TEN MAÇ SONU AÇIKLAMASI SORUMLUSU BENİM

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gaziantep FK beraberliğinin ardından beIN SPORTS’a özel açıklamalarda bulundu.
İlk yarının boşa gittiğini belirten Şenol Güneş, “Beşiktaş maçında farklıydı, ilk 10 dakika başlangıcımız iyiydi. 10 kişi kaldığımız zaman da savaşçı ruhumuzu gösterdi oyuncular. Umutlarımız vardı ama ikinci maçta fizik olarak iyiydik, top kayıpları anormal şekilde oldu. Bu maçta da oyuna baktığımızda ilk yarı boşa gitti bizim için ve rakip için. Biz kendimiz için gidiyoruz. Bütün oyuncular üzüldü, hepsi de kendi adına şikayetçi. Bildiği doğruları oyuncu olarak yapamadığın zaman moral ve güven kaybediliyor.” dedi.
Tecrübeli çalıştırıcı, oyuncuların temposuna dikkat çekerek, “Bir haftada 3 maç yaptık. Tempo koymak için fizik gücün daha iyi olması lazım. Geçen maçın son bölümünde öyle ya da böyle baskılı oynadık. Bu maçta ikinci yarı biraz daha tempoyu arttırmaya çalışınca daha etkili olduk ama yine yeterli değil. Maç bittiği zaman hayıflanmak, bize yakışmıyor diyerek günleri geçirmek istemiyorum. Temposu tam hazır olmayan arkadaşlar var. Temposu iyi ama top kaybo fazla olanlar var. Olmayacak yerde top kaybı yapıp geri dönüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Sorumluluğun kendisinde olduğunu belirten Şenol Güneş, açıklamalarını şu kelimelerle sonlandırdı:
“Şu anda iyi olmamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Oyunculara görev veriyoruz ama sorumlusu benim. Oyunculara, ‘Üzülerek, teslim olarak, mazeret üreterek’ bunu çözemeyiz diyorum. Onu halledemedik, kötü sonuçlarla devam ediyoruz.”