Prizmabet Baran Aksaka’dan Okan Buruk’a bildiri: “Hazırım”

Devre ortası hazırlıkları için Antalya’ya giden Galatasaray’da çalışmaların İstanbul etabına ise Baran Aksaka damga vurdu. Geçen dönem şampiyonluğa ulaşan U19 Kadrosunun yıldızlarından olan Baran, gösterdiği performansla Okan Buruk’a da adeta hazırım iletisi verdi.


Prizmabet 

Galatasaray altyapısı üretmeye devam ediyor… ‘2000 jenerasyonu’ndan Ozan Kabak’ı Avrupa’ya uğurladıktan sonra A Kadroya Yunus Akgün’ü kazandıran futbol akademisinin Emin Bayram, Metehan Baltacı ve Hamza Yiğit Akman’dan son mezunu ise Baran Aksaka… Sarı-kırmızılıların devre ortasında talih bulan genç futbolcu performansıyla göz dolduruyor…

Geçen dönem Seçkin U19 Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan takımın kaptanlarından olan 19 yaşındaki yıldız adayı, 11’de başladığı Rayo Vallecano maçından sonra ikinci yarıda oynadığı Villarreal müsabakasındaki performansıyla da geçer not aldı.

Orta sahanın merkezinde vazife yapan yapan Baran, bilhassa oyun kurulumunda inisiyatif kullanması ve topun süratlice üçüncü bölgeye taşınmasını sağlayarak Okan Buruk’a da adeta ‘Rekabete hazırım hocam’ bildirisi verdi.

UEFA Gençlik Ligi’nde de kaptanlık yapan Baran, yurt dışından kulüplerin de ilgisini çekmiş durumda. İki ayağını da tesirli biçimde kullanabilen genç futbolcunun, Galatasaray’ın bilhassa iç alanda yüklü olarak sette atak edeceği maçlarda daha çok mühlet bulması bekleniyor.

MATA YAKINDAN İLGİLENİYOR

Galatasaray’a transfer olduğu günden bu yana kulübü benimseyen Juan Mata da Baran ile yakından ilgileniyor. Tesislerde kıymetli vakit geçiren İspanyol yıldızın genç futbolculara ilgi gösterdiği, onlara gerek saha içi gerek saha dışında tavsiyeler verdiği de öğrenildi.