SOL Feminist Hareket’ten miting: Cemaat-tarikat düzenine karşı buradayız

Bursa’da SOL Feminist Hareket düzenlediği mitingle, başı açık öğrenci istemeyen ve müdür yardımcısının kapısını tekmeleyen müdürü protesto etti.

SOL Feminist Hareket bugün, geçtiğimiz günlerde önce öğrencilere “Okulda başı açık kız öğrenci istemiyorum” diyen geçtiğimiz günlerde de kadın müdür yardımcısının odasının kapısını kıran Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokul Müdürü olayının yaşandığı Bursa’da laiklik eylemi gerçekleştirdi. Yüzlerce kadın Fomara Meydanı’ndan Kent Meydanı’na bir de yürüyüş gerçekleştirdi.

‘BU SOKAKLAR TANIR BİZİ’

Kent Meydanı’nda kadınlar adına açıklamayı Buket Avcı Güler okudu: “Daha birkaç hafta önce kadın öğretmenin kapısını tekmeleyenlere, öğrencilere ‘başı açık diyen öğrenci istemiyorum’ diyen karanlığa karşı buradayız biz. Mezuniyet töreninde etek boyu kriteri koyanlara, başı açık öğrencileri hedef alanlara karşı buradayız. Yoksulluğa mahkum edilmiş kadınlar için, taşımalı eğitim kaldırıldığı için okula gidemeyen çocuklar için, daha 4 yaşında sıbyan mekteplerine,4-6 yaş Kuran kurslarına mahkum edilip cemaat-tarikat düzeninin ortasına terkedilen çocuklar için buradayız biz. Bursa’da da ülkenin dört bir yanında olduğu gibi mantar gibi türeyen cemaat tarikat yuvalarına karşıdır mücadelemiz. Daha 2 hafta önce Altınşehir Mahallesi’nden yükselen ses bizim sesimizdir. İstanbul Sözleşmesi bizimdir diye haykıranlarız biz! Bu sokaklar tanır bizi ve mücadelemizi.

(HABER MERKEZİ)