Prizmabet İstek Çalımbay: “Galatasaray’dan teklif yok”

Sivasspor Teknik Yöneticisi İstek Çalımbay, Galatasaray’ın sol bek adaylarından biri olarak gösterilen Uğur Çiftçi için gelen soruya, “Uğur Çiftçi’yi şu anda verme talihimiz yok. Bir de gelen bir teklif de yok. İki tane sol bekimiz var. Ziya da sakat. O yüzden oyuncu vermekten fazla, oyuncu almamız lazım.” diye yanıt verdi.

PRİZMABET ŞİKAYET 

Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen ortada Antalya’nın Belek turizm merkezinde kamp yapan Sivasspor, hazırlık maçında Almanya 3’üncü Lig takımlarından Saarbrücken’i 2-1 mağlup etti. Müsabakanın akabinde kırmızı-beyazlı grubun teknik yöneticisi İstek Çalımbay, açıklamalarda bulunduç

Skordan çok oynadıkları oyunun daha değerli olduğunu söz eden İstek Çalımbay, “Hazırlık maçlarında sonuç değil, oynayacağımız oyun kıymetli. Bugün de herkesi oynattık. Bütün arkadaşlarımıza baht verdik. Hem maç temposunu kazanmak için hem lige âlâ bir giriş yapmak için bu maçlar bizim için çok kıymetli. Biraz evvel söylediğim üzere skordan çok, bizim için oyun önemli” ifadelerini kullandı.

“BUNA KATLANMAK GEREK”

Mart ayına kadar Avrupa maçı oynamayacaklarını bu periyotta ligde âlâ bir pozisyona gelmek istediklerini söyleyen deneyimli teknik adam, “Bizim için hem lig hem Avrupa’yı götürmek güç oluyor. 2, 3 günde bir maç oynuyorsunuz. Sakatlıklar oluyor. Örneğin; Prag’a maça gidiyorsunuz, dönüşünüz sonraki gün sabaha karşı oluyor. Ondan 2 gün sonra bir daha maç oynuyorsunuz. Onun için zahmetli bir devir geçti. Bu orta bizim için çok yeterli oldu. Sakat arkadaşlarımızın kimileri geldi. Bu ortayı âlâ değerlendirip hem Avrupa’ya hem lige birebir halde devam etmek istiyoruz. Artık bir de Türkiye Kupası var. Sıkı maçlarımız var. Sıkça da maç oynuyoruz. Şayet Avrupa’da gitmek, düzgün şeyler yapmak istiyorsanız buna katlanmak gerekiyor. Bizim ligde de düzgün olmamız lazım ki Avrupa’da daha rahat oynayalım. Avrupa maçlarımız mart ayında. Mart ayına kadar yeterli bir halde gitmemiz gerekiyor” halinde konuştu.

“TRANSFERDEN DAHA ÖNEMLİ”

Lige kalan 4 maçın 3’ünü deplasmanda oynayacaklarını belirten Çalımbay, “Transferden daha değerli olan bizim için kalan dört maçımız. Bu maçların 3’ü deplasmanda. İçerdeki tek maçımız Galatasaray ile. Bu maçları uygun halde bitirirsek, transferden daha kıymetli. Ondan sonra transfer 1, 2 tane kesinlikle yapılması gerekiyor” diye konuştu.

“UĞUR İÇİN GELEN BİR TEKLİF YOK”

Ekibin değerli isimlerinden sol bek Uğur Çiftçi’nin Galatasaray’ın gündeminde olması hatırlatılan İstek Çalımbay, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Uğur’u şu anda verme bahtımız yok. Bir de gelen bir teklif de yok. İki tane sol bekimiz var. Ziya da sakat. O yüzden oyuncu vermekten çok, oyuncu almamız lazım.”

“YERİNE ADAM ALMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Transfer yapılacak bölgelerin şu anda muhakkak olmadığını belirten Çalımbay, “Şu maçları bir bitirelim düzgün bir biçimde. Leke James sakat. 6 ayı buldu. Ondan yararlanamayabiliriz. Ya da geç yararlanabiliriz. Onun yerine bir adam almaya çalışacağız” tabirlerini kullandı.