Prizmabet Çağla, olimpiyat madalyası gayesinden vazgeçmiyor

Ordulu paralimpik ulusal atıcı Çağla Baş, “2024 Paris’te kesinlikle finale kalmayı ve madalya kazanmayı hedefliyorum. Madalyanın rengi değerli değil ancak her atlet üzere ben de altın madalyayı çok istiyorum” dedi.

PRİZMABET ŞİKAYET Ordulu ulusal atıcı Çağla Baş, daha evvel iki kere katıldığı paralimpik oyunlarında ulaşamadığı madalya hayalini 2024 Paris’te gerçeğe dönüştürebilmek için ağır çalışıyor.

Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceleri bulunan ulusal atlet, haftanın makul günleri Altınordu ilçesi Durugöl Mahallesi’ndeki Havalı Silahlar Atış Poligonu’nde çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Doğuştan bedensel engelli 30 yaşındaki Çağla, 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na kota veren, Güney Kore’de mayıs ayında gerçekleştirilecek dünya kupası öncesi idmanlarını aksatmadan sürdürüyor.

Bir çocuk annesi Çağla Baş, AA muhabirine, 2009 yılında tanıştığı atıcılık sporunda şimdiye kadar birçok muvaffakiyet elde ettiğini belirterek, havalı tüfek kategorisinde müsabakalara girdiğini söyledi.

Ülkesini daha evvel 2016 Rio Paralimpik Oyunları ile 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda temsil etme muvaffakiyetini gösterdiğini hatırlatan ulusal sportmen, “Bir atletin ulaşabileceği en büyük tepedir paralimpik oyunları. Ben bu başarıyı iki kere yakalama imkanı buldum. Ülkemi burada temsil etmek dayanılmaz bir gurur.” dedi.

Çağla Baş, geride kalan olimpiyatlarda madalya alamasa da büyük deneyim kazandığını belirterek, “Şimdi bu deneyim ile 2024’ün kotasını almaya çalışıyorum. Bunun için mayıs ayında Güney Kore’de yapılacak dünya kupasına aralıksız çalışıyorum.” diye konuştu.

“Şimdi kendimi daha deneyimli görüyorum”

Çağla Baş, yaklaşık 13 yıldır bu sporla ilgilendiğine işaret ederek, şunları söyledi:

“Rio’da yaşım daha çok küçüktü ve deneyimsizdim. Tokyo’da ise bulunduğum ortama ahenk sağlayamamıştım. Lakin artık daha fazla deneyimli olduğuma inanıyorum. Artık kendimi daha deneyimli görüyorum. 2024 Paris’te kesinlikle finale kalmayı ve madalya kazanmayı hedefliyorum. Madalyanın rengi değerli değil fakat her sportmen üzere ben de altın madalyayı çok istiyorum. Buradan kazanılacak bir madalya her şeye bedel.”

Ordu’daki hazırlıklarının yanı sıra ulusal ekip kamplarına katıldığını anlatan ulusal sportmen, daima antrenörleriyle istişare halinde olduğunu, eksiklerini gidermek için çalıştığını lisana getirdi.