Evlilikte senin paran benim param olur mu?

Evlilikte para paylaşımı en fazla tartışmaya neden olan konulardan biri. Bu konuların evlilik öncesi konuşulmasını öneriyoruz ama konuşulmadığı durumlarda neler yapılır, nasıl aşılır?

Evlilikte maddi konular nedeniyle kavgaya tutuşmak istemiyorsanız önecelikle bu konuda net olmakta yarar var. Peki evlilikte para kavgaları nasıl aşılır?

🍀Mesele çok para değil, parayı doğru yönetmek
Para ilişkili sorunlar açık açık konuşulmadığında zamanla ilişkide çatırdamalar oluşurken, çiftler de birbirinden uzaklaşmaya başlar. Bu gibi sorunların önüne geçebilmenin çözümü ise çiftlerin çok para sahibi olmalarından değil, paralarını beraber doğru yönetebilmelerinden geçer.

🍀Evlenmeden önce açıkça para konuşun
Bireylerin para konusunda birbirlerine uyum sağlamaları için de evlilik öncesinde mutlaka finansal bir değerlendirme yapılmalıdır. Çiftler karşılıklı olarak ne kadar para kazandıklarını birbirleriyle paylaşmalı, kimin nereye para harcayacağını belirlemelidir. Ayrıca gelecek süreçte ne kadar para kazanılacak, ortak bir hesaba aktarılacak mı gibi sorulara da yanıt aranmalıdır. Bu konuşma tartışma odaklı değil, daha çok anlaşma odaklı olmalıdır.

🍀Eşinizden habersiz borca girmeyin, borç vermeyin
Eşler para konusunda bazen birbirlerine karşı dürüst olamayabiliyorlar. Beğendiği bir ürünü alması, arkadaşına borç vermesi, bir yere yatırım yapması gibi bir çok konuda eşler birbirlerine danışmıyor hatta gizleyebiliyor. Bu tür durumlar eşler arasındaki güvensizliği arttırması ve gerginlik oluşturması nedeni ile çok tehlikelidir. Oluşan gergin ortam eşler arasındaki huzursuzluğu ve mutsuzluğu arttıracaktır. Bu nedenle para ile atacağınız önemli adımları eşinizle konuşmalısınız.

🍀Maddi durumunuz konusunda dürüst olun
Maddi durumunuz konusunda dürüst ve açık davranın; eşinizi de olduğu gibi kabul etmeye hazır olun.