Nerede staj yapmalıyım, maaşım ne kadar olacak gibi sorular yeni mezunlar ve üniversite öğrencilerinin en temel kaygılarından biri. Belki ekstra bir çaba gerektirse de özellikle uluslararası şirketlerde iyi imkanlarla staj yapmak ise oldukça mümkün. Bu bağlamda biz de stajyer maaşı en yüksek olan şirketleri derledik. Gelin nerede ne kadar kazanabilirsiniz bir bakalım! 👇
Kaynak: https://www.bloomberg.com/news/articl…
Biliyorsunuz ki iş dünyasına yeni atılan ve stajyerlik yapmak isteyen insanların en büyük derdi maaş konusu.
Ne var ki bazı şirketler, özellikle de yeni nesil teknoloji şirketleri stajyerlere teşvik edici avantajlar sağlamaktan çekinmiyor. Bu şirketlerden bazıları ülkemizde de aynı imkanlarla hizmet verdiği için yeni mezunların staj konusunda en avantajlı seçenekleri haline geliyorlar. Biz de en yüksek stajyer maaşı hangisinde bir bakalım dedik! 👇
Bloomberg yakın zamanda çalışanların şirketler hakkında verdiği bilgileri analiz eden bir site olan Glassdoor’dan aldığı verilerle stajyer maaşı en yüksek olan kurumları derledi.
2022 yılının Mart ayından 2023 yılına kadarki dönem incelenerek edinilen verilere göre stajyer maaşı en yüksek olan 25 şirket belirlendi. Şirketlerin sene boyunca stajyerlere verdiği maaşların ortalaması alınarak ulaşılan sonuçlar ise teknoloji şirketlerinin en stajyer dostu kurumlar olduğunu ortaya koydu. O zaman gelin listeye bir göz atalım! 👇
25. Microsoft / 6 bin 934 dolar (134 bin 715 TL)
Microsoft bildiğiniz gibi dünyanın en ileri gelen teknoloji şirketlerinden biri. Özellikle Windows gibi yazılımlarıyla tarihe damgasını vurmuş olan şirket stajyerlerine ve başlangıç seviyesi çalışanlarına tanıdığı olanaklarla da oldukça revaçta.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 83.
24. Rivian / 6 bin 988 dolar (135 bin 764 TL)
Elektrikli araç ve teçhizatlarını tasarlayan, geliştiren ve üreten Rivian şirketi, tüketiciyle buluşan ilk elektrikli pikabı çıkararak piyasaya damgasını vurmuştu. R1T modeliyle başarı sağlayan şirket, aynı zamanda stajyerlerine 7 bin dolara yakın ücret ödeyen çalışan dostu bir kuruluş.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 47.
23. ServiceNow / 6 bin 989 dolar (135 bin 783 TL)
En hızlı büyüyen kurumsal yazılım şirketlerinden biri olan ServiceNow, çeşitli kurum ve şirketlere iş ortamında kolaylık sağlamayı hedefleyen bir yapı.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 91.
22. Citi / 7 bin 25 dolar (136 bin 463 TL)
Bankacılık sektörünün ileri gelenlerinden olan Citi, yatırım bankacılığı ve finansal hizmetler alanlarına yoğunlaşmış köklü bir şirket. Aynı zamanda bu sektörde çalışmayı hedefleyen genç nesil için de iyi olanaklar sağlıyor.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 68.
21. Uber / 7 bin 90 dolar (137 bin 745 TL)
Uber, ABD menşeili bir uluslararası ulaşım ağı şirketi. Araç çağırma, paket servis, kuryecilik ve yük taşımacılığı hizmetleri veren şirket, ülkemizde sorunlar yaşasa da uluslararası olarak oldukça rağbet görüyor.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 61.
20. McKinsey & Company / 7 bin 170 dolar (139 bin 300 TL)
1926 yılında kurulan McKinsey & Co. dünyanın ilk yönetim danışmanlığı şirketi unvanına sahip, köklü bir şirket. Birçok analiste göre dünyanın en prestijli danışmanlık firması olan McKinsey’de staj yapmak da oldukça ayrıcalıklı bir deneyim.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 81.
19. JPMorgan / 7 bin 188 dolar (139 bin 649 TL)
ABD’nin bir başka önde gelen yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi olan JPMorgan, stajyerlere sunduğu imkanlarla teknoloji şirketleriyle yarışabilen nadir holdinglerden biri.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 78.
18. BlackRock / 7 bin 270 dolar (141 bin 243 TL)
commons.wikimedia.org
Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan BlackRock son dönemlerin çalkantılı ekonomik ortamında dahi konumunu korumaya devam ediyor. Başarılı şirketin çalışanlarına sunduğu avantajlar da ismi kadar büyük!
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 78.
17. Twitter / 7 bin 290 dolar (141 bin 631 TL)
Twitter, dünyada en çok ziyaret edilen sosyal medya platformlarından biri biliyorsunuz ki. Son dönemlerde yeni sahibi Elon Musk dolayısıyla çokça tartışma ve yeniliğe tanıklık eden Twitter halen oldukça başarılı bir yapı. Ayrıca el değiştirdikten sonra çatı şirketi olarak X Corp. bünyesine katıldığını belirtelim.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 22.
16. LinkedIn / 7 bin 360 dolar (142 bin 991 TL)
Profesyonel sosyal iş ağı ve sosyal paylaşım platformu olan LinkedIn, iş dünyasının birbiriyle iletişimini sağladığı gibi iş verenler ve çalışanların da bir arada bulunduğu önemli bir sosyal medya aracı.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 79.
15. Splunk / 7 bin 375 dolar (143 bin 282 TL)
Splunk, siber güvenlik ve bilişim teknolojileri operasyonlarında çözüm sunan bir yazılım platformu. Kolay, hızlı ve esnek bir şekilde veri toplayıp analiz edebilen şirket, stajyerler ve sektöre adımını yeni atanlar için de oldukça avantajlı bir seçenek.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 64.
14. HubSpot / 7 bin 477 dolar (145 bin 264 TL)
commons.wikimedia.org
Pazarlama, satış ve müşteri ilişkileri konusunda yazılım geliştiren HubSpot, teknoloji sektörünün ileri gelen kuruluşlarından biri.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 80.
13. Snap Inc. / 7 bin 520 dolar (146 bin 100 TL)
2011 yılında kurulan ABD menşeili kamera ve sosyal medya şirketi olan Snap Inc. özellikle Snapchat uygulamasıyla tanınıyor.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 38.
12. Adobe / 7 bin 568 dolar (147 bin 032 TL)
Dünyanın on büyük grafik ve medya yazılımlarını üreten Adobe özellikle Flash ve Photoshop gibi yazılımlarıyla tanınıyor. Sektörün devlerinden olan şirket, köklü ve kurumsal yapısıyla da çalışanlarına çok iyi imkanlar sunabiliyor.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 86.
11. TikTok / 7 bin 619 dolar (148 bin 023 TL)
TikTok 2015 yılında kurulan, video oluşturma ve paylaşma ile canlı yayın imkânı sağlayan bir sosyal medya platformu. Çıktığı andan itibaren büyük başarı sağlayan şirket, YouTube ve Instagram gibi platformlarla rekabet eder hale geldi.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 61.
10. EY-Parthenon / 7 bin 651 dolar (148 bin 645 TL)
Ernst & Young şirketinin küresel olarak yönetim danışmanlığı hizmeti veren bir kolu olan EY-Parthenon bu alanda ileri gelen şirketlerden biri. 7 binden fazla profesyonel çalışana sahip olan şirket, personellerine sağladığı avantajlar ve stajyer dostu olmasıyla da öne çıkıyor.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 74.
9. Amazon / 7 bin 809 dolar (151 bin 714 TL)
Dünyanın ileri gelen çok uluslu teknoloji şirketlerinden biri olan Amazon, özellikle e-ticaret, bulut bilişim ve yapay zeka alanlarında öne çıkıyor. Dünyanın en büyük beş şirketinden biri olan Amazon aynı zamanda personeline verdiği değerle de anılıyor.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 65.
8. Bain & Co. / 7 bin 873 dolar (152 bin 958 TL)
Dünyanın önde gelen bir başka yönetim danışmanlığı şirketi olan Bain & Co. personellerini en iyi üniversitelerden seçiyor. Bu bakımdan çalışanlarına sunduğu imkanlar da epey geniş; şirket uzun yıllardır çalışmak için en iyi şirketler listelerinde yüksek sıralarda yer alıyor.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 88.
7. Credit Suisse / 7 bin 947 dolar (154 bin 395 TL)
İsviçre’de kurulan Credit Suisse şirketi finansal hizmet ve yatırım bankası alanlarında önde gelen kuruluşlardan biri.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 39.
6. Capital One / 8 bin 50 dolar (156 bin 397 TL)
commons.wikimedia.org
Bir banka holding şirketi olan Capital One özellikle kredi kartları, araç kredileri, bankacılık ve tasarruf hesapları konusunda uzmanlaşan bir kurum. Şirketin çalışanlarının yüzde 94’ü kurumu çalışmak için ideal bir yer olarak tanımlıyor.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 75.
5. Meta / 8 bin 160 dolar (158 bin 534 TL)
Eskiden adı Facebook Inc. olan Meta, dünyanın en büyük beş şirketinden biri. Teknoloji devi olan şirket son zamanlarda metaverse dünyasına yaptığı yatırımlarla da gündemde. Ayrıca en yüksek stajyer maaşları listemizin de beşincisi!
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 47.
4. Coinbase / 8 bin 206 dolar (159 bin 427 TL)
Kripto para alım satımına olanak veren en güvenilir platformlardan biri olan Coinbase’in fiziksel bir idare merkezi olmadığı gibi personellerinin tümü de uzaktan çalışıyor. Şirketin stajyerlerine sağladığı avantajlı maaşı da göz önüne alırsak bu çalışma sistemini gayet iyi yönettiklerini söyleyebiliriz.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 39.
3. Nvidia / 8 bin 280 dolar (160 bin 865 TL)
Nvidia, menşei ABD olan çok uluslu bir teknoloji şirketi. Özellikle oyunculara yönelik geliştirdiği grafik işlemcileriyle tanınan şirket profesyonel görselleştirme ve otomotiv alanlarında da çalışmalar yapıyor.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 95.
2. Roblox / 9 bin 17 dolar (175 bin 184 TL)
Bir çevrimiçi oyun platformu ve oyun geliştirme sistemi olan Roblox, ücretsiz olduğu gibi aylık 164 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip. Binden fazla çalışana ev sahipliği yapan şirket, stajyerlerine karşı da oldukça bonkör davranıyor.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 75.
1. Stripe / 9 bin 64 dolar (176 bin 097 TL)
en.wikipedia.org
Ve işte listemizin birincisi ve finansal hizmetler sektöründe çalışmak isteyen gençlerin öncelikli seçeneklerinden olan Stripe ile karşınızdayız. Özellikle ödeme işlemleri ve e e-ticaret web siteleri için yazılım ve arayüz geliştiren şirket, bu alanda oldukça başarılı ve rağbet gören bir kurum.
Olumlu iş görünümü derecelendirmesi: Yüzde 56.
Bu şirketler ve stajyer maaşları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum! 👇