Palandöken, yazılı açıklamasında, bu yıl bayram tatilinin kısa olması sebebiyle seyahatlerin hudutlu olacağını ve vatandaşların daha çok kendi konutlarının gereksinimleri için alışveriş yapacaklarını bildirdi.
Bu durumun esnaf ve sanatkar açısından olumlu olduğuna işaret eden Palandöken, “Bakkaldan kasaba, şekerciden tatlıcıya, ayakkabıcıdan konfeksiyoncuya, berberden kuaföre, taksiciden dolmuşçuya tüm dallardaki esnaf ve sanatkarımız Ramazan Bayramı için hazırlıklarını hızlandırdı. Bu yıl fiyatlar biraz yüksek seyrediyor, vatandaşın alım gücü daha düşük lakin tekrar de az çok demeden herkes bayram alışverişi yapacağı için iktisat ivme kazanacak.” değerlendirmesinde bulundu.
Palandöken, bayrama sayılı günler kala çarşıda bayram hareketliliğinin başladığını söz ederek, Kahramanmaraş merkezli sarsıntılar nedeniyle bu yıl esnaf ve sanatkarın işlerinin düştüğünü vurguladı.
İnsanları motive etmek için sarsıntı bölgelerinde çarşılar kurulduğuna dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:
“Yapılan devlet takviyeleriyle ticari faaliyetin başlamasıyla esnaf rahat nefes alabilecek. Her özel günde olduğu üzere bu bayramda da esnaf ve sanatkarlarımız yapılacak alışverişlerle piyasanın canlanmasını dört gözle bekliyor. Bu yıl 30 milyar liralık beklenen ciro, yüzlerce kesimdeki esnafımızın yüzünü güldürecek. Bilhassa küçük çocuklar için bir gelenek haline gelen bayramlık kıyafet ve ayakkabı alışverişleri, kolonya, şeker, çikolata üzere ikramlıklar, baklava ve su böreği üzere bayramın vazgeçilmez eserlerinin satışları günler öncesinden başladı. Tüm bölümlerdeki esnaf ve sanatkarlarımız Ramazan Bayramı için hazır. Bayram alışverişleri esnafımıza can suyu olacak.”
MERDİVEN ALTI ÜRETİME KARŞI UYARI
Palandöken, besin fiyatlarındaki artışla bu alanda merdiven altı üretimin çoğaldığını belirterek, vatandaşlara bayram alışverişi yaparken dikkatli olmaları ihtarında bulundu.
Hangi şartlarda üretildiği bilinmeyen, hijyen şartlarını sağlamayan merdiven altı eserlerin insan sıhhatini tehlikeye attığını vurgulayan Palandöken, şu sözleri kullandı:
“Şekerin, yağın, fıstığın, cevizin, unun fiyatı aşikarken kimse maliyetinin altında baklava satamaz. Konut imali diye maliyetinin altındaki fiyatlara satılan baklava ve böreklerden uzak durulmalı. Bilhassa de yol kenarında araç gerilerinde satılan tatlı, şeker, çikolata üzere yıkamadan yenebilen eserlere dikkat edilmeli. Fason kıyafetlere, taklit kozmetik eserlerine prestij edilmemeli. Bayram alışverişlerinin adresi her vakit mahalle esnafı olmalı zira esnafımız kendi yemediği eseri müşterisine yedirmez.”
patronlardunyasi.com