Yavaş şarj çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir
Bazı durumlardagünlük şarj alışkanlıklarında yapılacak basit değişiklikler bu sorunu çözebilir. Android cihazlarda yavaş şarjın bazı yaygın nedenlerine ve olası çözümlerine bir göz atalım. Yavaş şarjın birincil nedeni arızalı veya zayıf bir güç kaynağıdır. Bu, yeterli güç sağlayamayan eski veya hasarlı bir pilden kaynaklanıyor olabilir.
Akıllı telefonların çoğu, zamanla bozulabilen ve pilin içindeki elektrokimyasal reaksiyonu bozabilen lityum iyon piller kullanıyor. Ayrıca hasarlı şarj kabloları da elektrik akımının verimli bir şekilde iletilmesini engelleyerek yavaş şarja neden olabilir. Çevresel koşullar bir telefonun şarj hızını önemli ölçüde etkileyebilir.
Örneğin telefonunuzu sıcak bir ortamda bırakmak, iç sıcaklığının artmasına ve pilin içindeki elektrokimyasal reaksiyonların bozulmasına neden olabilir. Ayrıca eskimiş veya kalitesi düşmüş bir pil artık şarjı optimum şekilde tutamayabilir. Android telefonunuzu şarj olurken kullanmanız da işlemi yavaşlatabilir.
Uygulamalarda gezinme, oyun oynama ve diğer kaynak yoğun görevler gibi aktiviteler telefonunuzun CPU’sunun aktif olarak kullanılmasına neden olur ve bu da pilin tükenmesine yol açar. Ayrıca, uygulamaları arka planda çalışır durumda bırakmak veya düzgün bir şekilde kapatmamak beklenenden daha fazla kaynak tüketebilir ve bu da şarjın daha da yavaşlamasına neden olabilir.
Şarj portunda biriken kir ve toz telefonunuzla şarj cihazı arasındaki elektrik bağlantısını bozarak yavaş şarja yol açabilir. Kablosuz şarj, süreci yavaşlatabilecek bir diğer faktördür. Kablosuz şarj, daha az verimli güç aktarım yöntemi nedeniyle kablolu şarjdan yüzde 30-80 daha fazla zaman alır.